معضل بزرگی که کیفیت گردو را تهدید می نماید و منجر صدمه و ضرر به آن می‌شود , زمینه سوختگی یا این که سیاه شدن مغز گردو هست . کارداران سوختگی یا این که سیه شدن به شرح پایین است :

1 - بیماری بلایت گردو
2 - کرم مغز خوار گردو
3 - کارداران ژنتیکی و جور رقم انتخابی
4 - کارداران محیطی ( تاثیر دما , آب و هوا , رطوبت و نوروروشنایی )
5 - تغذیه و کود‌دهی
6 - زمان برداشت و روش برداشت
7 - روش کم آب کردن
8 - آب پاشی

1 - بیماری بلایت گردو : ادله بیماری بلایت گردو باکتری , زانتوموناس میباشد . نشانه ها بیماری روی برگ , شاخه و جوانه‌ها ظواهر می گردند . بیماری با ظهور لکه‌های کوچک روی برگ صریح میشود که‌این لکه ها بتدریج توسعه و گسترش مییابند و بعد از منتهی شدن به رگبرگ ها زاویه‌دار و رنگ آن‌ها سیاه میشود . موقعی که میوه به میزان نخود است علامت ها آلودگی روی آن به صورت لکه سیاهی در گلگاه مشهود است که بتدریج گسترش می یابد و فرورفتگی پیدا کرده , ترک بر میدارد . درصورت مساعد بودن موقعیت جوی‌بار , لکه روی میوه پیشرفته تمام پوست میوه را فرا میگیرد و آنگاه به مغز گردو رخنه می نماید . عمده‌ترین روش های در اختیار گرفتن بیماری , مشتمل بر روش‌های زراعیف به کار گیری از ارقام مقاوم , در دست گرفتن شیمیایی و مدیر تلفیقی است .

در دست گرفتن زراعی
به کار گیری از نهال‌های تندرست برای کاشت
رعایت مسافت کاشت در نهالستان
استعمال از ارقام دیر گل مثل فرانکفورت و هارتلی برای گریز از بیماری
هرس شاخه آلوده و کثیف به مراد حذف آلودگی و هم ارتقا جریان هوا در شاخه ها
مدیر آبدهی نهالستان‌ها و باغ ها , اجتناب از آب پاشی بارانی و بخصوص در ز مان گلدهی ( وسط فروددین ماه تا آخرها اردیبهشت ماه )
دقت کافی به تغذیه گردو
در دست گرفتن شیمیایی
به کار گیری از سموم مسی و آنتی بیوتیک ها است . در مواردی که

 خطر بروز بیماری بالاست دو بار سم پاشی با سموم مسی مانند مخلوط بوردو و یا اکسی کلرور مس، یکی در اوائل دوره رویشی و دیگری در پایان این دوره توصیه شده است

2- کرم گردو: کرم گردو پروانه‌ای است که لارو آن به اغلب میوه های دانه دار بطور اعم و مخصوصا به گردو حمله می کند و خسارت آن گاهش تا 30 درصد محصول را نابود می سازد. پروانه این ه در اواخر اردیبهشت و اواخر خرداد ظاهر می شود. ابتدا از محل گلگاه وارد میوه‌های در  حال رشد شده و باعث ریزش انها می‌شود. لارو نسل دوم در حدود مرداد ماه به رغم خشبی شدن پوست گردو از ناحیه دم میوه وارد می‌شود و با تغذیه از مغز گردو در گردو تکامل می یابد و مغز گردو را از بین می برد.

روش های مبارزه شامل:

 مکانیکی

- از بین بردن پناهگاه زمستانه آفت
- بستن نوار‌های مقوا چین‌دار و یا گونی به دور تنه درخت، لارو‌ها برای زمستان گذرانی به داخل سوراخ‌های مقوا می روند، در اواخر زمستان مقواهای مذکور که حاوی لارو‌های زمستان گذران هستند باز کرده و باید منهدم شود.

 استفاده از تله فرمونی
کنترل شیمیایی

- باید مصادف با خروج لارو‌های سن یک از پوسته تخم و قبل از ورود آنها به داخل میوه باشد. برای مبارزه با این آفت می توان از سموم ه کش زیر نظر کارشناسان کلینیک های گیاه پزشکی استفاده نمود.

3- عوامل ژنتیکی و نوع رقم انتخابی: معمولا در ارقام زودرس چون فرایند رسیدن کامیوه با هوای گرم اواسط تابستان همزمان است. مغزها تیره‌تر شده و از کیفیت آنها کاسته می‌شود پس با شناسایی ارقام دیررس و مرغوب و پرورش این ارقام می‌توان از مسئله تیرگی مغز گردو تا حدودی جلوگیری نمود.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دامنه شاهین گل میخک Nikki ایران فایل 98 تجربه های من طراحی سایت شیراز Amy تبلیغات اینستاگرام | ربات اینستاگرام